Axalta annoncerer årets farve indenfor den globale bilindustri i 2024 – ”Starry Night”


En dynamisk sort nuance, som leder tanken hen på dybden af vores univers og rumudforskning

I år markerer vi, at det nu er ti år siden, at Axalta første gang lancerede årets farve indenfor den globale bilindustri

Den 2. februar 2024 - Axalta Coating Systems (NYSE: AXTA), en førende global virksomhed indenfor lakindustrien, annoncerede i dag årets farve indenfor den globale bilindustri i 2024, nemlig ”Starry Night”. Vi markerer hermed at det er ti år siden, at Axalta introducerede konceptet med årets farve indenfor den globale bilindustri og det er første gang, at valget falder på en sort farvenuance.

”Starry Night” er en stærk og nutidig farve med lyseblå og sølvfarvede nister, som leder tanken hen på dybden af universet og rumudforskning. Denne sorte nuance repræsenterer en dristig fantasi samt ønsket om, at nå nye højder. Eftersom ”Starry Night” er en dynamisk nuance rummer den både de klassiske og moderne design og stilarter - og den harmonerer desuden fint med andre farver, finish, mønstre samt teksturer.

”Sort er den næstmest populære farve indenfor den globale bilindustri og vi er begejstrede over at vise en sort farvenuance som årets farve indenfor den globale bilindustri i 2024”, udtalte Dan Benton, Senior Manager, Global Color Axalta. ”Starry Night” er en nuance, hvor den sorte farve lyser og det mørke skelnes. Årets farve er både kosmisk og til dels klassisk, men typisk Axalta”.

Axalta introducerede første gang konceptet årets farve indenfor den globale bilindustri i 2015 med farven ”Radiant Red”. Siden da har virksomhedens hold af farveeksperter på globalt plan samarbejdet om årligt at introducere en ny farve i en farvenuance, som er på vej op i popularitet indenfor bilindustrien.

Yderligere oplysninger om den farve, som vi har udvalgt som årets farve indenfor den globale bilindustri i 2024 samt Axaltas farvemuligheder kan ses på vores hjemmeside www.refinish.axalta.eu/starry-night.